NATUREN ÄR VÅR INSPIRATION 

Utö Värdshus är beläget längst ut i havsbandet söder om Stockholm. Närheten till stadens puls skapar många fördelar men bjuder också på en rad svårigheter som i sin tur skapar utveckling och innovation. Utö är ön där det stora börjar i det lilla och där tanke ofta leder till handling och utveckling. På Utö verkar en grupp eldsjälar som tillsammans gör den här ön till en plats värd att återkomma till år efter år. 

Vi erbjuder varken spa eller äventyrsbad utan här väntar hav och natur utanför dörren. Vi vill att skärgården ska upplevas som den unika plats den är.

ANOR FRÅN 1800-TALET

Utö Värdshus historia börjar i slutet av 1800-talet då hela Utö såldes till en välbärgad grosshandlare – Grosshandlare Lewin. Han förvandlade raskt den norra delen av Utö från ett trist före detta gruvsamhälle till fashionabel badort med kurhotell, soiréer och societetsdanser.

Hit reste dåtidens kändisar och societet och bland sommargäster och värdshusbesökare fanns celebriteter som Georg och Hanna Pauli, Anders Zorn, Greta Garbo, August Strindberg och Kar de Mumma. Även Evert Taube har gästat och inte minst besjungit vår ö.

HITTA HIT

Trots att Utö ligger längst ut i Stockholm södra skärgård är det inte svårt att hitta hit. Resealternativen är många men den absolut vanligaste resvägen är passagerarfärjan som avgår från Årsta Havsbad. 

Har du egen båt och vill besöka oss ligger Utö Gästhamn vackert beläget inom gångavstånd från Värdshuset. 

HITTA TILL OSS →

 

 HÅLLBARA TILLSAMMANS

Vår kärlek till att bevara och utveckla Utö och den kringliggande skärgården på ett hållbart sätt ligger till grund för allt vi gör. Både för tiden vi verkar i men framförallt för framtida generationer. 

Att verka i ett naturreservat ställer krav på oss som verksamhet. Vår vision är att vi ska vara en plats som vårdar och utvecklar vår närmiljö till fördel för medarbetare, gäster och skärgård. På så vis hoppas vi kunna ge framtida besökare samma upplevelse som vi får vara en del av idag.

Hos oss ska du inte behöva göra hållbara val, vi ska redan ha gjort dem åt dig. 

VÅRA HÅLLBARA VAL →

 

Galleri

Ta en titt hemma hos oss. 

 

SE FLER BILDER →