DET YTTERSTA HAVSBANDET

Trots att Utö ligger längst ut i Stockholms södra skärgård är det inte svårt att hitta hit. Waxholmsbåtar trafikerar linjen Utö – Årsta Brygga dagligen.
 
Under sommarmånaderna går det att ta sig till Utö med färja från Strömkajen i centrala Stockholm. Båt utgår även från Nynäshamn till grannön Ålö som har broförbindelse till Utö. Självklart går det även bra att besöka Utö Gästhamn med egen båt. 
 

TA FÄRJAN

Alternativen att ta sig till Utö är många. Den absolut vanligaste resvägen är däremot passagerarfärjan som avgår från Årsta Brygga i Årsta Havsbad. Närmsta bryggan till Utö Värdshus är Gruvbryggan.

Avgångarna hittar du enklast via Waxholmsbolagets reseplanerare. Glöm inte bort att vara ute i god tid innan färjans avgång under sommarmånaderna. 

Vi rekommenderar att du laddar ner Waxholmsbolagets app för uppdateringar gällande din resa. 

TAXIBÅT

Önskar ni åka utanför den ordinarie båtturlistan, kan du enkelt chartra en taxibåt hos oss. Utö Värdshus har taxibåtar för 1 till 12 passagerare. 

Båtarna är i trafik under den isfria säsongen. Vi utgår från vår hemmahamn Utö och trafikerar i stort sätt hela Stockholms skärgård.

Prislista

Bokning sker på 08-504 20 300 under Utö Värdshus ordinarie öppettider.

Ta bilen till Årsta Brygga

Tar du bil från Stockholm kör du väg 73 mot Nynäshamn och svänger av vid Försvarsmakten Berga, Årsta Havsbad. Därifrån följer du skyltarna till Årsta Brygga. Väl vid bryggan finns en parkeringsplats som betalas via appen ”Easypark”.

Räkna med att det tar 30–40 minuter från Stockholm till Årsta Brygga om trafik och vägförhållanden är i ordning. Båtresan tar cirka 35–50 minuter.

För mer information om priser och betalningsmetoder besök:

VÄGBESKRIVNING