Sätt guldkant på konferensen

Här nedanför hittar du en mängd förslag på aktiviteter för din konferens, men det är långt ifrån allt som finns att göra på Utö.
Kontakta oss så berättar vi mer eller hjälper er förverkliga era egna idéer, tankar och önskemål.
 
Samtliga priser är exklusive moms. Vi reserverar oss för eventuella förändringar från våra leverantörer.
 

PÅ SJÖN

Lunchpaddling med guide 

Upplev skärgården i sjöfåglarnas perspektiv!
Efter en grundlig genomgång av kajaker, sjövett och material glider ni ljudlöst fram på vattnet till guidens planerade lunchstopp för dagen. När ni ätit och njutit av havet och klipporna, kanske tagit ett dopp också, går turen tillbaka till Utö.

INFORMATION

Tidsåtgång: ca 3-4 timmar

Pris: 690 kronor/person

Lunchen ersätter konferenslunch i helpensionspaket.

Lämplig storlek på grupp 4-20 personer

Vi anlitar Aktiv Skärgård för aktiviteten. 

Kortare paddling

Vi packar med för- eller eftermiddagskaffe i konferenspaketet.

INFORMATION

Lämplig storlek på grupp 4-20 personer

Tidsåtgång: ca 2-3 timmar

Pris: 540 kronor/ person

Vi anlitar Aktiv Skärgård för aktiviteten. För fler aktiviteter från Aktiv Skärgård eller för att hyra kajak utan guide fråga vår bokningsavdelning

Sälsafari med RIB

För att spana efter säl i den yttersta skärgården utrustar vi oss med kläder efter väder och styr ut på safari i RIB-båtar. Var med om en oförglömlig upplevelse i upp till 60 knop med garanterat en skymt av säl och havsörn.

INFORMATION

I priset ingår bränsle, flytoverall, flytväst, vindglasögon och mössa. Fika eller lunch i helpensionspaketet kan packas med för picknick.

Tidsåtgång: ca 3 timmar

Pris: ca 10 000 kronor+ 295:-/ person, begär offert

Antal: Minimum 10 personer.

Vi anlitar Öppet Hav för aktiviteten.

 Fiskeäventyr i ytterskärgården

Följ med på ett fiskeäventyr efter Havsöringen – havets silver. Vattnen runt Utö räknas som skärgårdens bästa för just havsöring och vi erbjuder guidade fisketurer med killarna från Skärgårdsguiderna. Aktiviteten med Skärgårdsguiderna hör till våra mest uppskattade. De tar andan ur de riktiga landkrabborna och ökar pulsen hos den mest luttrade fiskare. Fiske efter havsöring, men också gädda, abborre, gös eller lax – vilka arter beror på årstid och väder.

INFORMATION

I priset ingår båtar, certifierade fiskeguider, fiskeutrustning, flytoverall alt. flytväst, grillunch samt fikakorg.

Tidsåtgång: heldag (ca 8 tim)

Pris: 1995 kronor/person Minimidebitering 3 personer

Vi anlitar Skärgårdsguiderna – Fiske & Äventyr för ovanstående aktivitet.

 

RIB Arcipelago Race

Kombinationen av fart, naturupplevelse, tävling och snabba beslut gör denna aktivitet till något alldeles extra. Att fara fram i nästan 60 knop samtidigt som ni ska navigera bland Skärgårdens alla kobbar och skär är en stark och nervkittlande upplevelse. De storslagna och hänförande vyerna, fartvinden från RIB-båten och tävlandet mot de andra lagen skapar oförglömliga minnen. Det kan vi lova.

Tips: denna aktivitet kan startas i centrala Stockholm och avslutas på Utö.

INFORMATION

Tidsåtgång: 1,5 timmar

12-300 personer: ca 10 000:-/RIB + 295:-/ person, begär offert

Vi anlitar Öppet Hav för aktiviteten.


Stridsbåt 90

Stridsbåten Korpen byggdes som en prototyp till Stridsbåt 90, båten är otroligt snabb och lättnavigerad och med hjälp av vattenjet lättnavigerad i både hög- och lågfart. Korpen är även utrustad med den senaste navigationsutrustningen och kan på ett mycket säkert sätt transportera gäster genom skärgården i alla typer av väder. Gästerna sitter bekvämt både ute och inne, räkna med en tvåtimmars färd från Stockholm till Utö.

INFORMATION

Pris: ca 7 000:-/timme + 295:-/ person, begär offert

Antal: Max 12 passagerare (är ni fler än 12 i gruppen?, kombinera med RIB eller helikopter)

Vi anlitar Öppet hav för aktiviteten.

UTFLYKT & UTMANING

Cykeltur till Båtshaket

( 27 juni – 31 Juli)

På Utö slingrar sig grusvägarna genom lummig skog, gröna ängar och beteshagar. Ett vackrare och mer orört landskap får man leta länge efter. Passa på att göra en frisk och avkopplande cykeltur och lunchutflykt till den lilla fiskekrogen Båtshaket på Ålö. Där, i världens kanske vackraste vik, serveras lunch på egen tillredd fisk, hemgjord potatissallad och annat gott.

INFORMATION 

Tidsåtgång: 3 timmar (30-40 min att cykla enkel väg)

Pris: cykelhyra 180 kronor/person

Yoga

Vill du komma ner i varv? Ge dig själv en chans att stanna upp samtidigt som du tränar styrka och smidighet omgiven av vacker skärgård. Övningens innehåll anpassas efter gruppens önskemål från nybörjare till mer avancerad. Övningen kan genomföras inomhus och utomhus. Ombyte krävs.

INFORMATION

Tidsåtgång: 60-75 min

Pris: 350 kronor/person

Lämpligt för 5-15 personer. Minimidebitering 5 personer

Vi anlitar Aktiv Skärgård för aktiviteten.

Femkamp i ny tappning eller Skärgårdskampen – All in one

För er som vill ha utmanande och livliga aktiviteter som har en hög underhållningsfaktor även för åskådarna. Femkampen innehåller yxkastning, blåsrör, prickskytte m paintballgevär, segway-stafett, speedklättring, lagskidor, sumobrottning, hästskokastning, samarbetsövning samt kajakstafett.

I all in one får ni en lagtävling fylld av kluriga, fysiska och roliga utmaningar.

INFORMATION

Tidsåtgång: max 2-4 timmar

Pris: 3 kamp 390 kronor/ person
         5 kamp 490 kronor/person
         All in one: 590 kronor/person

Lämplig för 8-100 deltagare. Minimidebitering 10 personer.

Vi anlitar Aktiv Skärgård för aktiviteten.

Teambuilding

Genom sinnrika övningar sätts gruppens samarbetsförmåga på prov. Aktiviteten bidrar till att öka sammanhållningen och är bra när olika personer behöver lära känna varandra bättre. Under lättsamma former och med uppmuntrande ord guidas gruppen genom övningarna av en handledare. Aktiviteten bidrar till många glada skratt och individernas sätt att kommunicera och stötta varandra tydliggörs. Om så önskas kan övningarna kompletteras med reflektiva samtal som ytterligare belyser de förmågor som individerna i gruppen besitter. Övningarna sker utomhus med ambitionen att bjuda deltagarna på den sköna natur som finns på Utö.

INFORMATION

Tidsåtgång: cirka 2-3 h

Pris: 475 kr/pers

Minimidebitering: 12 personer

Vi anlitar Cicki Borg Communications för aktiviteten.

MORGONLÖPNING PROVA PÅ SWIMRUN

Året va 2006, då uppfanns Swimrun på Utö. Ett vad, efter ett par öl, en sen kväll på Seglarbaren har idag blivit en helt ny sport. Utöbrorsorna Mats och Jesper var med i de ursprungliga fyra och tävlar fortfarande. Följ med dem eller någon av Utös flera Swimrun-profiler på en guidad morgonlöpning längs de stigar och klippor och genom den hembyggd som var och är inspirationen till det hela. Vi erbjuder en vacker start på dagen. Mer njutning än puls och man måste inte simma.

INFORMATION

Tidsåtgång: ca 1 timme

Pris: 200 kronor per person, min 1000 kronor

Position okänd

Nyckeln till framgång är kommunikation. Det gäller att alla i laget är duktiga på att både ge och ta information. Högt tempo i all ära men det lag som planerar och kommunicerar bäst brukar oftast vinna. Gruppen delas in i lag om 4-6 personer. Varje lag får utse varsin lagkapten vars uppgift är att styra laget till olika platser via en com-radio. Till sin hjälp får varje lagkapten varsin karta och bilder.

INFORMATION

Tidsåtgång: 1 timme

Pris: 2500 kronor + 295kronor/person

Antal: Minimiantal 12 personer.

Vi anlitar Öppet Hav för aktiviteten.


KORT PAUS

Cykeltur med kaffekorg

Utö är en perfekt cykelö med både korta och långa turer, och med havet som aldrig ligger långt borta. Vi packar ner förmiddags- eller eftermiddagskaffe i korg och förser er med karta till ett trevligt utflyktsmål.

INFORMATION

Tidsåtgång: efter inspiration

Pris: cykelhyra 180 kronor/person

Man kan även byta ut cyklarna till mopeder (ej flakmoppe). Mopedhyran är 400 kronor/3 timmar, 600 kronor/heldag.

Utö Guidning – ”Tillbaka till Dåtiden”

Charlotte Schröder, Utö-original och dotter till Kar De Mumma, tar er med på en guidad tur runt gruvorna och Gruvbyn och berättar på sitt oefterhärmliga och målande vis om Utös spännande historia. För Er som önskar kvällsaktivitet kan guidningen genomföras som ett föredrag innan middagen.

INFORMATION

Tidsåtgång: ca 1,5 timme

Pris: 1100 kronor

Utös guide i din telefon! Ladda hem Utö Guiden till din Iphone. Gruvturen, Lurgatan och Cykelturen både med tal och bilder

Code Break

Ni har bilder på olika platser, hitta platsen och den specifika koden. Klockan tickar, ni har 45 minuter på er att hitta så många som möjligt!

INFORMATION

Tidsåtgång: 45 min

Pris : 2 500:- + 295:-/pers exkl moms

Antal: Minimideb 12 personer

Vi anlitar Öppet Hav för aktiviteten. 

Minigolf

Vad passar bättre för att lätta upp stämningen och sträcka lite på sig efter mötet, än semesterklassikern minigolf.

Utös 12 hålsbana ligger vid Seglarbaren, och kan kombineras med en öl eller kaffe på verandan. Utmana varandra i lag eller utse en konferensmästare i minigolf.

INFORMATION

Tidsåtgång: ca 1-2 timmar

Pris: 1000:- för två timmar.

Ingår bana, bollar, klubbor samt poängblock.

FÖRE & EFTER MIDDAGEN

Vedeldat badkar
samt bastu med relaxutrymme

Njut av ett riktigt varmt bad i frisk skärgårdsluft med utsikt över Mysingen. Det stora vedeldade karet som rymmer ca 7 personer, med totalt fyra tunnor kan man samtidigt bada upp till 30 personer. Fräsch bastu för ca 15 personer och omklädning (unisex) finns i anslutning. Hela anläggningen ligger precis vid havet, perfekt för ett svalkande dopp!

INFORMATION

Tidsåtgång: 2 tim Pris: 2500:-/tunna + 100 kr/person

Minimidebitering: 10 personer

Vid bokning av endast bastu; pris 200:-/pers för två timmar.

Efter kl 2h tillkommer 2000:-

Vi anlitar Aktiv Skärgård för aktiviteten.

Dryckesprovning

Hos oss kan du prova ett antal spännande drycker. Vi arrangerar provningar eller kurser med vin, rom eller snapsar, samt även provningar av drycker i kombination med mat. Eller varför inte en drinkblandarskola där du själv skakar shakern… Är du intresserad så be oss om ett förslag för din grupp.

INFORMATION

Tidsåtgång: ca 1 timmar

Pris: be oss om offert

Antal: 6- 40 personer

Kockarnas 3-kamp

Tävling där ni får prova era kökskunskaper. Ni ställs inför utmaningar liknande tv-succén ”Kockarnas Kamp. Det skall öppnas ostron som smakas av med klassiska tillbehör. Att vispa en maräng styv på tid får vem som helst att kramp samt kan man konsten att stycka en köttbit till rätt vikt och grilla den perfekt medium. Innan kampen börjar så får alla ett Utö Värdshus förkläde att ta med hem samt att deltagarna blir instruerade av våra kockar i de olika delmomenten.

INFORMATION

Tidsåtgång: ca 1-2 timmar

Pris: 495 kronor/person inkl. Förkläde, Två serveringar dryck med eller utan alkohol.

Minimidebitering 5 personer.

Lämplig storlek på grupp 5-40 personer.

Matlagning

Laga er egen middag under en rolig och lärorik kväll i gott sällskap med våra kockar. Eller varför inte baka tillsammans med Utös egen landslagsbagare? Oavsett vilket bjuder våra aktiviteter kring matlagning och bak på en smakrik och trevlig upplevelse, kryddat med ett och annat hemligt tips från köksmästaren!

Aktiviteten skräddarsys för just din grupp, beroende på hur många ni är och vilka råvaror som är i säsong.

INFORMATION

Säsong: Matlagning eller bakning i grupp anordnas feb-april, samt okt-nov.

Tidsåtgång: ca 2-3 timmar

Pris: enligt offert

Antal: 6-30 personer