Restaurang, boende och konferens i skärgården

Vandrarhem

Utö Vandrarhem Skärgården

I backen upp mot Utö Värdshus ligger Utö Vandrarhem Skärgården som håller öppet under sommarhalvåret (april-oktober). Bra, enklare boende med möjlighet att köpa till måltider och service eller så hyr man endast ett rum och tillreder sina egna måltider i de gemensamma köken. Utö Vandrarhem Skärgården är populärt både hos semesterfirare i alla åldrar men också för skolklasser, konferensgrupper och bröllopsgäster.

Rummen är inredda i ljusa färger, de flesta rummen med våningssängar. Kudde och täcke finns, lakan tar man med sig själv eller hyr extra av oss. Tillgång till gemensam dusch samt wc i korridor, finns på alla våningsplan, samt gemensamt kök för självhushåll på plan ett och tre. Från köken finns också en liten balkong med sittplatser, som vätter mot hamninloppet. En enklare grillplats med sittbänkar finns i anslutning till Vandrarhemmet.

Utö Vandrarhem Skärgården ligger i Grosshandlare Levins ursprungliga badhotell från förra sekelskiftet och minner om gammaldags badortstid. Huset är endast isolerat för sommarstandard och kan upplevas som lyhört från korridorer och omgivning. Husdjur är tyvärr inte tillåtet att ta med i detta boende.

Vandrarhemmet är i tre plan och har 73 bäddar fördelat på följande sätt:

  • 6 rum med 2 bäddar
  • 1 rum med 3 bäddar
  • 9 rum med 4 bäddar
  • 5 familjerum (för 5-7 personer)

Incheckning från kl 15:00 och utcheckning senast 13:00 sker i receptionen Utö Värdshus.

Är vandrarhemmet fullbokat eller söker du ett annat form av boende finns även Kvarnvillan, Stenhotellet eller våra populära hotellstugor.

Grupper på Utö Vandrarhem Skärgården

Utö Vandrarhem Skärgården är ett bra budgetboende för aktivitetskonferenser, skolklasser, föreningar och släktträffar, eller kompisgänget. Kontakta vår bokningsavdelning för ett förslag med boende på Utö Vandrarhem Skärgården och måltider och arrangemang på Utö Värdshus för din grupp.

» Kontaktformulär

Budgetkonferens på Utö 2021

Mycket för pengarna får man med vårt helpensionspaket för konferenser med boende på Utö Vandrarhem Skärgården. Vi erbjuder fullt utrustade konferenslokaler med service efter dina behov, och i paketet ingår måltider för helpension med alla måltider på Utö Värdshus. Ett prisvärt alternativ för aktivitetskonferensen. Pris från 1795kr / pers exkl moms

» Skicka din bokningsförfrågan här

Erbjudande Skolresa eller ungdomsförening 2021

Utö är ett spännande resmål för skolresan. Roliga aktiviteter, utflykter och naturupplevelser finns nära, besök kvarnen och gruvorna, hyr cyklar eller kajaker, det finns grillplatser vid ett par av Utös härliga stränder. Vi paketerar boendet med måltider på Utö Värdshus så kan ni lägga tiden och energin på aktiviteter och upplevelser. Pris från 675kr / pers

» Ladda ner info
» Skicka din bokningsförfrågan här

Tidtabell för båten till Utö

Så här hittar du till Utö

Adress och kontaktinfo

Boka online här!

Speciella öppettider under året

November, Värdshuset öppet för lunch alla dagar, weekendöppet i hotell och restaurang. Veckodagar öppet för grupper och konferenser efter förfrågan. December, Värdshuset öppet för lunch alla vardagar, julbord ons-sön enl schema, weekendöppet i hotell och restaurang med julbord. Öppet för konferenser efter förfrågan. Bakfickan öppet lördagar under julborden. Lunchcafé i Societetshuset under julmarknaden.
Januari, öppet för konferens och fest efter förfrågan. Vintervandrarhem med eget hushåll kan bokas. Februari, öppet för konferens och fest efter förfrågan. Vintervandrarhem med eget hushåll kan bokas.
Mars, weekendöppet i hotell och restaurang från mitten av mars. Veckodagar öppet för grupper och konferenser efter förfrågan. April, weekendöppet i hotell och restaurang. Veckodagar öppet för grupper och konferenser efter förfrågan.
Maj, Värdshuset öppet alla dagar för lunch, öppet för middag alla fredagar och lördagar, även veckodagar efter förbokning. Bakfickan öppet lördagar. Hotell och vandrarhem öppet alla dagar. Gästhamn och tältplats öppet alla dagar. Weekendöppet i hotell och restaurang. Veckodagar öppet för grupper och konferenser efter förfrågan. Bakfickan öppnas till Midsommar. Gästhamn och tältplats öppet alla dagar. Juni, Värdshuset öppet för lunch och middag alla dagar, Bakfickan förhoppningsvis öppet lördagar samt midsommaraftonen. Seglarbaren öppet för lunch och middag från mitten av juni. Hotell och vandrarhem öppet alla dagar. Gästhamn och tältplats öppet alla dagar.
Juli, Värdshuset öppet för lunch och middag alla dagar, Bakfickan öppet onsdag-lördag. Seglarbaren öppet för lunch och middag alla dagar. Hotell och vandrarhem öppet alla dagar. Gästhamn och tältplats öppet alla dagar. Augusti, Värdshuset öppet för lunch och middag alla dagar, Bakfickan öppet onsdag-lördag fram till mitten av aug, sedan fredag-lördag. Seglarbaren öppet för lunch och middag till mitten av aug, sedan möjlig att abonnera för större sällskap. Hotell och vandrarhem öppet alla dagar. Gästhamn och tältplats öppet alla dagar.
September, Värdshuset öppet alla dagar för lunch, öppet för middag alla fredagar och lördagar, veckodagar efter förbokning. Bakfickan öppet lördagar. Hotell och vandrarhem öppet alla dagar. Gästhamn och tältplats öppet alla dagar. Oktober, Värdshuset öppet för lunch alla dagar, weekendöppet i hotell och restaurang. Veckodagar öppet för grupper och konferenser efter förfrågan. Gästhamnen delvis öppen via Utö Värdshus reception.

2 rums-stuga på UtöRitning över 2-rums-stuga.
Boende för 3-4 personer.

2 rums-stuga på UtöRitning över 3-rums-stuga.
Boende för 2-3 personer.

YouTube - Utö Värdshus