UTÖ VANDRARHEM

I backen upp mot Utö Värdshus ligger Utö Vandrarhem Skärgården som håller öppet under sommarhalvåret (april-oktober).

Ett bra, enklare boende med möjlighet att köpa till måltider och service eller så hyr man endast ett rum och tillreder sina egna måltider i de gemensamma köken. Utö Vandrarhem Skärgården är ett populärt boende både hos semesterfirare i alla åldrar men också för skolklasser, konferensgrupper och bröllopsgäster.

Rummen är inredda i ljusa färger. De flesta rummen är med våningssängar. Kudde och täcke finns, lakan tar man med sig själv eller hyr av oss.

Tillgång till gemensam dusch samt wc i korridor finns på alla våningsplan samt gemensamt kök för självhushåll på plan ett och tre. Från köken finns också en liten balkong med sittplatser, som vetter mot hamninloppet. En enklare grillplats med sittbänkar finns i anslutning till Vandrarhemmet.

Utö Vandrarhem Skärgården ligger i Grosshandlare Levins ursprungliga badhotell från förra sekelskiftet och minner om gammaldags badortstid. Huset är endast isolerat för sommarstandard och kan upplevas som lyhört från korridorer och omgivning. Husdjur är tyvärr inte tillåtet att ta med i detta boende.

Vandrarhemmet är i tre plan och har 73 bäddar fördelat på följande sätt:

  • 6 rum med 2 bäddar
  • 1 rum med 3 bäddar
  • 9 rum med 4 bäddar
  • 5 familjerum (för 5-7 personer)

 

In- och utcheckning sker i receptionen uppe på Utö Värdshus. Incheckning från kl 15:00 och utcheckning senast kl 13:00.