Restaurang, boende och konferens i skärgården

Kalender

 Nyheter och kalender 2019

Det händer på Utö!

5 april – 2019

Fredagsklubb


Music Quizz med vårgrillning

13 april – 2019

Trailvisning


Utö och Ålö har ett nät av stigar som är av världsklass. De är fantastiska att vandra eller springa på. Robert, Mats & Martin visar er runt på stigarna och berättar mer om Utös första Trailrunning-tävling som är under planering

18 – 21 April – 2019

Påsk


Njut av en lugn påsk på Utö med härliga långpromenader och god mat.

Långfredagen 19/4 firar vi med barnen. Hotellpaket med uppskattade ledarledda aktiviteter för dom små, traditionellt vårigt påskbord till middagen och boende i våra hotellstugor med plats för hela familjen.

20/4 Långfredagens påskbord för öbor, sommargäster och båtgäster. Mer information här. Boka bord på 08-504 20 302
Påskmingel i baren 15:00 – 17:00

26 april – 2019

Utö Gästhamn


Utö Gästhamn öppnar för säsongen. 

27 april – 2019

Plogging på Utö


Att plogga står för att plocka skräp och jogga. Det är Erik Ahlström som under många år arbetat för att ändra (ett sjukt) beteende kring nedskräpning som tagit fram konceptet. För att ge någonting tillbaka till naturen och för att visa att vi bryr oss om vår närmiljö åker vi nu gemensamt med den här genialiska iden ut och ploggar på Utö. Läs en artikel om Plogging på Expressen.se

30 april – 2019

Valborg


Valborgsfirande med smörgåsbord, brasa och premiär på Bakfickan. Mer information här.

1 maj – 2019

1:a maj


Fira med 2-rätters lunch (på verandan om vädret tillåter).

18-19 maj – 2019

Utö Swim-run weekendLördag 18 maj. Utö Swimrun sprint & experience race. En kortbana för den som vill prova på sporten eller träna in sig på platsen där det en gång började. Söndag 19 maj Utö Swim-run. Kvaltävling till Ö-Ö, med start och stop vid Utö Värdshus

25-26 maj – 2019

Kickstart Utö


Årets träningshelg för femte året i rad. Kul träning med natur i fokus, passar både tjejer och killar och alla åldrar.
Läs mer på Kickstart-sida

26 maj – 2019

Mors dag


Bjud mamma/mormor/farmor på lunch på Utö Värdshus och så bjuder vi på en guidad vandring kring Gruvbyn. Charlotte Schröder möter upp på bryggan kl 11.25 och avrundar vid Värdshuset för lunch.

Bordsbokning 08-504 203 02

7 juni – 7 juli – 2019

Fotbolls VM för damer


Världsmästerskapet i fotboll för damer 2019 kommer att vara det åttonde världsmästerskapet i fotboll för damer.
Vi visar alla Sveriges matcher, se separat program eller https://www.fifa.com/womensworldcup/

21 juni – 2019

Midsommarafton


Midsommar på Utö med traditionellt firande kring midsommarstången vid Societetshuset kl 13.00. Ta med kaffekorgen och vännerna och slå er ner i gräset.

På Värdshuset serveras en klassisk midsommarsupé från kl 18.00, förbokning på 08-504 203 02.
Bakfickans bar öppnar kl 15.00. Fest och DJ utomhus på Bakfickan från kl 22.00. Entre 150:-, rek ålder 23 år.

22 juni – 2019

Midsommardagen


Legendariskt party på Bakfickan 22.00-03.00.
Entré 150:-, rek ålder 23 år.

3 – 6 juli – 2019

Tema på Bakfickan, “Pink”


4 juli. Kvällens artist är Dj Nicke. Han spelar på Bakfickans utomhusdansgolv med bara himlen som tak. Missa inte denna härliga kväll och känn stämningen som inte kan upplevas någon annanstans. Kärlek är gratis!

6 juli – 2019

Brunnsmusik med en sextett ur södertörns brass


6 juli. 11.50-12.30 i hamnen. 12.50-13.20 utanför Värdshuset. 14.00-14.30 i hamnen.
Arrangör: Haninge Riksteaterförening, Utö Värdshus och Haninge kultur

10 – 13 juli – 2019

Tema på Bakfickan, “Militär”


11 juli. Kvällens artist är Emelie & Mia. Countrykväll med Emelie och Mia på Bakfickan. Missa inte denna härliga kväll och känn stämningen som inte kan upplevas någon annanstans.  

17 – 20 juli – 2019

Tema på Bakfickan, “?”


18 juli. Kvällens artist är Dj Nicke. Han spelar på Bakfickans utomhusdansgolv med bara himlen som tak. Missa inte denna härliga kväll och känn stämningen som inte kan upplevas någon annanstans. Kärlek är gratis!

24 – 27 juli – 2019

Tema på Bakfickan, “?”


25 juli. Kvällens artist är Ludde & Co. Missa inte denna härliga Rockafton med Ludvig Turner & Co. Känn stämningen som inte kan upplevas någon annanstans.

31 juli – 3 augusti – 2019

Tema på Bakfickan, “Pride”


1 augusti. Kvällens artist är LajvOrkestern. Låtarna du minns och dom du inte kommer ihåg att du minns, en riktig afton med svenska hits. Fokus på full fart och hög stämning.

7 – 10 augusti – 2019

Tema på Bakfickan, “?”


8 augusti. Kvällens artist är Voulez Vous Sweden. Upplev en show med ABBA´s fantastiska musik framförda av Tribute bandet ”Voulez Vous Sweden”. Dansa och sjung med i ABBA´s klassiska och oförglömliga låtar såsom ”Mamma Mia”, ”Waterloo”, ”Dancing Queen”, ”Thank you for the music” och många fler!

31 augusti – 2019

ÖtillÖ – Final 15K


2 september – 2019

ÖtillÖ World Cup Final


Legendariska ÖtillÖ, World cup final Swimrun. Startar tidig morgon på Sandhamn och 75 km senare, varav 10 km simning, passerat 26 öar så kommer de ca 150 lagen i mål på Utö.

Läs mer på https://otilloswimrun.com/races/otillo

14 september – 2019

Skaldjursweekend


5 oktober – 2019

Bartömning


Fira säsongsavslutning på Bakfickan med DJ Nicke.

12 oktober – 2019

Utö Trail lopp


Premiärtävling på Utö och Ålös fantastiska stig/springnät.

19 oktober – 2019

ELD över hav och land


Vi firar in hösten och lugnet med ljus och värme. En riktig höstmyshelg med långpromenader, en hänförande eldshow och eldig middag på Utö Värdshus. Mer information här.

2 november 2019

Halloween


Fira en Halloween-weekend på Utö. Spökbuffé och barnaktiviteter utlovas.

9 november 2019

Mårtengåsweekend


10 november 2019

Fars dag


Fira pappa med en 2-rätters lunch på Utö Värdshus
Mer info och bokning »

29 november 2019

Julbord på Utö Värdshus till 21 december


Så klart som traditionen bjuder. Över 200 hemlagade delikatesser från silleka till ett överdådigt dessertbord och däremellan gravad lax, skinka och köttbullar men även nya varianter på rökt och gravad torsk och hälleflundra och våra egna hemgjorda korvar och charkuterier. Bjud med kollegorna, familjen, kompisgänget eller den där grannen som är så hjälpsam.

Boka med boende i våra hotellstugor eller ta en av de specialchartrade båtarna tillbaka till fastlandet. Mer information här.

2 helger i december 2019

Utö Julmarknad. 7-8 december och 14-15 december


Utö bjuder in till julmys med godsaker i bageriet och julklappstips i Gruvbyns alla butiker, titta på hantverk och Utö-specialiteter i Gruvmuseet och flanera bland ett antal tillresta hantverkare och mathantverkare på jultorget. Passa på att köpa med någon av Värdshusets delikatesser hem och köp en vinstlott av Utös skolbarn.

Värm er med en kaffe eller glögg i Societetshusets café eller på Bakfickan. En alldeles lagom promenad före eller efter julbordet på Värdshuset.

Tidtabell för båten till Utö

Så här hittar du till Utö

Adress och kontaktinfo

Boka online här!

Speciella öppettider under året

November, Värdshuset öppet för lunch alla dagar, weekendöppet i hotell och restaurang. Veckodagar öppet för grupper och konferenser efter förfrågan.

December, Värdshuset öppet för lunch alla vardagar, julbord onsd-sönd enl schema, weekendöppet i hotell och restaurang med julbord. Öppet för konferenser efter förfrågan. Bakfickan öppet lördagar under julborden. Lunchcafé i Societetshuset under julmarknaden.
Januari, öppet för konferens och fest efter förfrågan. Vintervandrarhem med eget hushåll kan bokas.

Februari, öppet för konferens och fest efter förfrågan. Vintervandrarhem med eget hushåll kan bokas.
Mars, weekendöppet i hotell och restaurang från mitten av mars. Veckodagar öppet för grupper och konferenser efter förfrågan.

April, weekendöppet i hotell och restaurang. Veckodagar öppet för grupper och konferenser efter förfrågan.
Maj, Värdshuset öppet alla dagar för lunch, öppet för middag alla fredagar och lördagar, även veckodagar efter förbokning. Bakfickan öppet lördagar. Hotell och vandrarhem öppet alla dagar. Gästhamn och tältplats öppet alla dagar.

Juni, Värdshuset öppet för lunch och middag alla dagar, Bakfickan öppet lördagar samt midsommaraftonen. Seglarbaren öppet för lunch och middag från mitten av juni. Hotell och vandrarhem öppet alla dagar. Gästhamn och tältplats öppet alla dagar.
Juli, Värdshuset öppet för lunch och middag alla dagar, Bakfickan öppet onsdag-lördag. Seglarbaren öppet för lunch och middag alla dagar. Hotell och vandrarhem öppet alla dagar. Gästhamn och tältplats öppet alla dagar.

Augusti, Värdshuset öppet för lunch och middag alla dagar, Bakfickan öppet onsdag-lördag fram till mitten av aug, sedan fredag-lördag. Seglarbaren öppet för lunch och middag till mitten av aug, sedan möjlig att abonnera för större sällskap. Hotell och vandrarhem öppet alla dagar. Gästhamn och tältplats öppet alla dagar.
September, Värdshuset öppet alla dagar för lunch, öppet för middag alla fredagar och lördagar, veckodagar efter förbokning. Bakfickan öppet lördagar. Hotell och vandrarhem öppet alla dagar. Gästhamn och tältplats öppet alla dagar.

Oktober, Värdshuset öppet för lunch alla dagar, weekendöppet i hotell och restaurang. Veckodagar öppet för grupper och konferenser efter förfrågan. Gästhamnen delvis öppen via Utö Värdshus reception.

2 rums-stuga på UtöRitning över 2-rums-stuga.
Boende för 3-4 personer.

2 rums-stuga på UtöRitning över 3-rums-stuga.
Boende för 2-3 personer.