Kalender

 Nyheter och kalender 2019

Det händer på Utö!

18 – 22 April – 2019

Påsk


Njut av en lugn påsk på Utö med härliga långpromenader och god mat.

Långfredagen firar vi med barnen. Hotellpaket med uppskattade ledarledda aktiviteter för dom små, traditionellt vårigt påskbord till middagen och boende i våra hotellstugor med plats för hela familjen.

Långfredagens påskbord för öbor, sommargäster och båtgäster. Mer information här. Boka bord på 08-504 20 302

30 april – 2019

Valborg


Valborgsfirande med smörgåsbord, brasa och premiär på Bakfickan. Utö Gästhamn öppnar. Mer information här.

18-19 maj – 2019

Utö Swim-run weekend



Lördag 18 maj. Utö Swimrun sprint. En kortbana för den som vill prova på sporten eller träna in sig på platsen där det en gång började. Söndag 19 Maj Utö Swim-run. Kvaltävling till Ö-Ö, med start och stop vid Utö Värdshus

25-26 maj – 2019

Kickstart Utö


Årets träningshelg för femte året i rad. Kul träning med natur i fokus, passar både tjejer och killar och alla åldrar.
Läs mer på Kickstart-sida

26 maj – 2019

Mors dag


Bjud mamma/mormor/farmor på lunch på Utö Värdshus och så bjuder vi på en guidad vandring kring Gruvbyn. Charlotte Schröder möter upp på bryggan kl 11.25 och avrundar vid Värdshuset för lunch.

Bordsbokning 08-504 203 02

7 juni – 7 juli – 2019

Fotbolls VM för damer


Världsmästerskapet i fotboll för damer 2019 kommer att vara det åttonde världsmästerskapet i fotboll för damer.
Vi visar alla Sveriges matcher, se separat program eller https://www.fifa.com/womensworldcup/

21 juni – 2019

Midsommarafton


Midsommar på Utö med traditionellt firande kring midsommarstången vid Societetshuset kl 13.00. Ta med kaffekorgen och vännerna och slå er ner i gräset.

På Värdshuset serveras en klassisk midsommarsupé från kl 18.00, förbokning på 08-504 203 02.
Bakfickans bar öppnar kl 15.00. Fest och DJ utomhus på Bakfickan från kl 22.00. Entre 150:-, rek ålder 23 år.

22 juni – 2019

Midsommardagen


Legendariskt party på Bakfickan 22.00-03.00.
Entré 150:-, rek ålder 23 år.

4 juli – 2019

Dans under bar himmel


Dj Utö egen Nicke spelar på Bakfickans utomhusdansgolv, med bara himlen som tak och fortsätter till dess solen går upp igen. Missa inte denna härliga kväll och känn stämningen som inte kan upplevas någon annanstans. Kärlek är gratis!
Bakfickan 22:00 – 03:00. Entré 100:-

31 juli – 2 augusti – 2019

Pride även på bakfickan


Bakfickan öppnar 20:00

10 augusti – 2019

Dans under bar himmel


Dj Utö egen Nicke spelar på Bakfickans utomhusdansgolv, med bara himlen som tak och fortsätter i lampornas sken. Missa inte denna härliga kväll och känn stämningen som inte kan upplevas någon annanstans. Kärlek är gratis!

Bakfickan 22-03. Entré 100:-

31 augusti – 2019

ÖtillÖ – Final 15K


2 september – 2019

ÖtillÖ World Cup Final


Legendariska ÖtillÖ, World cup final Swimrun. Startar tidig morgon på Sandhamn och 75 km senare, varav 10 km simning, passerat 26 öar så kommer de ca 150 lagen i mål på Utö.

Läs mer på https://otilloswimrun.com/races/otillo

5-6 oktober – 2019

100 tjejer på Utö och Sista chansen på Bakfickan


Vi har tappat räkningen, för mer än 10 året i rad så äger härliga 100-tjejer arrangemanget rum på Utö. Anmälan enl inbjudan. Det här också kvällen när ”alla” är på Bakfickan och vi firar av den delen av sommaren med fullt ös.

19 oktober – 2019

ELD över hav och land


Vi firar in hösten och lugnet med ljus och värme. En riktig höstmyshelg med långpromenader, en hänförande eldshow och eldig middag på Utö Värdshus. Mer information här.

9-10 november 2019

Mårtengås och Fars dag


Bjud pappa på en helg i skärgården
Mer info och bokning »

December 2019

Julbord på Utö Värdshus


Så klart som traditionen bjuder. Över 200 hemlagade delikatesser från silleka till ett överdådigt dessertbord och däremellan gravad lax, skinka och köttbullar men även nya varianter på rökt och gravad torsk och hälleflundra och våra egna hemgjorda korvar och charkuterier. Bjud med kollegorna, familjen, kompisgänget eller den där grannen som är så hjälpsam.

Boka med boende i våra hotellstugor eller ta en av de specialchartrade båtarna tillbaka till fastlandet. Mer information här.

2 helger i december 2019

Utö Julmarknad


Utö bjuder in till julmys med godsaker i bageriet och julklappstips i Gruvbyns alla butiker, titta på hantverk och Utö-specialiteter i Gruvmuseet och flanera bland ett antal tillresta hantverkare och mathantverkare på jultorget. Passa på att köpa med någon av Värdshusets delikatesser hem och köp en vinstlott av Utös skolbarn.

Värm er med en kaffe eller glögg i Societetshusets café eller på Bakfickan. En alldeles lagom promenad före eller efter julbordet på Värdshuset.

Tidtabell för båten till Utö

Så här hittar du till Utö

Adress och kontaktinfo

Boka online här!

Speciella öppettider under året

November, Värdshuset öppet för lunch alla dagar, weekendöppet i hotell och restaurang. Veckodagar öppet för grupper och konferenser efter förfrågan.

December, Värdshuset öppet för lunch alla vardagar, julbord onsd-sönd enl schema, weekendöppet i hotell och restaurang med julbord. Öppet för konferenser efter förfrågan. Bakfickan öppet lördagar under julborden. Lunchcafé i Societetshuset under julmarknaden.
Januari, öppet för konferens och fest efter förfrågan. Vintervandrarhem med eget hushåll kan bokas.

Februari, öppet för konferens och fest efter förfrågan. Vintervandrarhem med eget hushåll kan bokas.
Mars, weekendöppet i hotell och restaurang från mitten av mars. Veckodagar öppet för grupper och konferenser efter förfrågan.

April, weekendöppet i hotell och restaurang. Veckodagar öppet för grupper och konferenser efter förfrågan.
Maj, Värdshuset öppet alla dagar för lunch, öppet för middag alla fredagar och lördagar, även veckodagar efter förbokning. Bakfickan öppet lördagar. Hotell och vandrarhem öppet alla dagar. Gästhamn och tältplats öppet alla dagar.

Juni, Värdshuset öppet för lunch och middag alla dagar, Bakfickan öppet lördagar samt midsommaraftonen. Seglarbaren öppet för lunch och middag från mitten av juni. Hotell och vandrarhem öppet alla dagar. Gästhamn och tältplats öppet alla dagar.
Juli, Värdshuset öppet för lunch och middag alla dagar, Bakfickan öppet onsdag-lördag. Seglarbaren öppet för lunch och middag alla dagar. Hotell och vandrarhem öppet alla dagar. Gästhamn och tältplats öppet alla dagar.

Augusti, Värdshuset öppet för lunch och middag alla dagar, Bakfickan öppet onsdag-lördag fram till mitten av aug, sedan fredag-lördag. Seglarbaren öppet för lunch och middag till mitten av aug, sedan möjlig att abonnera för större sällskap. Hotell och vandrarhem öppet alla dagar. Gästhamn och tältplats öppet alla dagar.
September, Värdshuset öppet alla dagar för lunch, öppet för middag alla fredagar och lördagar, veckodagar efter förbokning. Bakfickan öppet lördagar. Hotell och vandrarhem öppet alla dagar. Gästhamn och tältplats öppet alla dagar.

Oktober, Värdshuset öppet för lunch alla dagar, weekendöppet i hotell och restaurang. Veckodagar öppet för grupper och konferenser efter förfrågan. Gästhamnen delvis öppen via Utö Värdshus reception.

2 rums-stuga på UtöRitning över 2-rums-stuga.
Boende för 3-4 personer.

2 rums-stuga på UtöRitning över 3-rums-stuga.
Boende för 2-3 personer.