Restaurang, boende och konferens i skärgården

Aktiviteter

Aktiviteter

Vandra på Utö/Ålö

På Utö har det funnits stigar sedan man upptäckte järnmalm på 1100-talet. Under hösten 2017 och vintern 2018 har vi röjt 35 km av de gamla igenvuxna stigarna. Nu har Utö och Ålö ett nät av stigar som är av världsklass.

Vandra eller spring längs havet i väster och i öster. Gå genom skogspartier och öppna gläntor och ängar. Stanna till på en spång och titta ner i vattnet och sitt en stund och njut av den fantastiska havsutsikten. Vissa partier på stigarna är lite tuffa men ta det försiktigt så klarar du av det. Läs mer på www.uto.se

Skärgårdssafari i ytterskärgården

Följ med Utö Skärgårdsguide på en båttur med säl-och havsörnsspaning, fiske efter havsöring & spännande strandhugg i ytterskärgården utanför Utö.

Heldagsaktivitet med utgång från Årsta Brygga eller Utö och vi rör oss ut mot de yttre skärgården, utrustade med varma flytoveraller, fiskeutrustning & kikare.
Utsiktspunkter, hemliga stränder, vikar och grundflader, utforskas i jakten på ytterskärgårdens vilda djur & fauna. Ett strandhugg för en härlig grillunch görs i en skyddad vik och fikakorg finns alltid i båten.

Bokas som heldagsaktivitet eller i paket med middag och boende på Utö Värdshus.

Dyk bland vrak

För första gången någonsin kan du som inte dyker utforska de världsunika vrak som finns inom Dalarö Skeppsvraksområde, världens första marina kulturreservat. Sommaren 2014 startar vrakutfärder från Dalarö och Utö.

Läs mer .
Se en film här .

Segling

En utflykt och en upplevelse ombord på en segelbåt passar väl skärgården till. Även du som inte tagit dig till Utö i egen båt kan prova på att segla, lära dig om segling och få en härlig stund på havet.

Out Seglingsevenemang har mångårig erfarenhet av att segla med grupper i Skärgården www.out.se .

Paddling

Vill du se Utö från vattensidan är kajak ett bra alternativ. På Aktiv Skärgård (tel: 08-501 576 68) kan du hyra kajak för några timmar eller en vecka, med eller utan guide.

Här hittar du även den mesta utrustning du kan behöva för en kajaktur.

Cykeluthyrning

Det enklaste sättet att upptäcka Utö är med cykel. Den kan du hyra nere i hamnen vid Cykelboden. Här finns också cyklar för barnen och en cykelkärra och karta för utflykten.

Hyr en moped

För den som vill ta sig fram lite fortare finns det mopeder att hyra på macken nere i hamnen. www.ademic.se

Strand & Bad

På Utö hittar finns allt från ensliga klippbad till vackra sandstränder. Persholmen som ligger över den lilla bron nere i hamnen har klippbad. Ytterligare en bit från hamnen finns Barnens Bad, en fin och långgrund sandstrand i en liten vik. Tar du cykel eller moped kan du åka till skärgårdens kanske finaste strand Storsand, som är just en stor sandstrand och ligger på skjutfältets mark några kilometer från värdshuset. Glöm bara inte att fråga oss i receptionen om skjutfältet är öppet om du planerar att åka till Storsand!

Bastu

Utö Värdshus bastu ligger i den gamla bagarstugan. Boka den gärna redan när du bokar ditt boende. Pris 300kr / timme.

Stavar för promenader

Utö erbjuder grusade vägar eller vindlande skogsstigar lämpligt för långa promenader, eller en liten promenad fram till klipporna vid vattnet. Vill man ta en promenad för att gå ner all den goda maten så kan man också låna gångstavar av oss, så finns det alltid plats för desserten efter middagen.

Tennis

Tennisbanan vid Seglarbaren är öppen hela sommaren. Bokning och betalning sker vid Aktiv Skärgård .

Spela Boule

Hamnboden finns en boulebana. Bouleklot finns att låna vid Seglarbaren.

Beachvolley

Vid Seglarbaren finns en beachvolley plan. Spela med egen boll eller låna en hos Seglarbaren.

Fotboll

Fotbollsplanen på bilden till vänster är inte vår! På vår plan ligger det grus, så landslagsträningen sker på annat håll. Vill du spela så är planen belägen vid Seglarbaren. Här kan du låna en boll.

Biljard

I Disponenten intill värdshuset finns det möjlighet att spela biljard. Det kostar inget och tröttnar du finns här även en TV att titta på.

Tidtabell för båten till Utö

Så här hittar du till Utö

Adress och kontaktinfo

Boka online här!

Speciella öppettider under året

November, Värdshuset öppet för lunch alla dagar, weekendöppet i hotell och restaurang. Veckodagar öppet för grupper och konferenser efter förfrågan. December, Värdshuset öppet för lunch alla vardagar, julbord ons-sön enl schema, weekendöppet i hotell och restaurang med julbord. Öppet för konferenser efter förfrågan. Bakfickan öppet lördagar under julborden. Lunchcafé i Societetshuset under julmarknaden.
Januari, öppet för konferens och fest efter förfrågan. Vintervandrarhem med eget hushåll kan bokas. Februari, öppet för konferens och fest efter förfrågan. Vintervandrarhem med eget hushåll kan bokas.
Mars, weekendöppet i hotell och restaurang från mitten av mars. Veckodagar öppet för grupper och konferenser efter förfrågan. April, weekendöppet i hotell och restaurang. Veckodagar öppet för grupper och konferenser efter förfrågan.
Maj, Värdshuset öppet alla dagar för lunch, öppet för middag alla fredagar och lördagar, även veckodagar efter förbokning. Bakfickan öppet lördagar. Hotell och vandrarhem öppet alla dagar. Gästhamn och tältplats öppet alla dagar. Weekendöppet i hotell och restaurang. Veckodagar öppet för grupper och konferenser efter förfrågan. Bakfickan öppnas till Midsommar. Gästhamn och tältplats öppet alla dagar. Juni, Värdshuset öppet för lunch och middag alla dagar, Bakfickan förhoppningsvis öppet lördagar samt midsommaraftonen. Seglarbaren öppet för lunch och middag från mitten av juni. Hotell och vandrarhem öppet alla dagar. Gästhamn och tältplats öppet alla dagar.
Juli, Värdshuset öppet för lunch och middag alla dagar, Bakfickan öppet onsdag-lördag. Seglarbaren öppet för lunch och middag alla dagar. Hotell och vandrarhem öppet alla dagar. Gästhamn och tältplats öppet alla dagar. Augusti, Värdshuset öppet för lunch och middag alla dagar, Bakfickan öppet onsdag-lördag fram till mitten av aug, sedan fredag-lördag. Seglarbaren öppet för lunch och middag till mitten av aug, sedan möjlig att abonnera för större sällskap. Hotell och vandrarhem öppet alla dagar. Gästhamn och tältplats öppet alla dagar.
September, Värdshuset öppet alla dagar för lunch, öppet för middag alla fredagar och lördagar, veckodagar efter förbokning. Bakfickan öppet lördagar. Hotell och vandrarhem öppet alla dagar. Gästhamn och tältplats öppet alla dagar. Oktober, Värdshuset öppet för lunch alla dagar, weekendöppet i hotell och restaurang. Veckodagar öppet för grupper och konferenser efter förfrågan. Gästhamnen delvis öppen via Utö Värdshus reception.

2 rums-stuga på UtöRitning över 2-rums-stuga.
Boende för 3-4 personer.

2 rums-stuga på UtöRitning över 3-rums-stuga.
Boende för 2-3 personer.

YouTube - Utö Värdshus